Práve čítate
Ela Krídlová: Keď doma nemám potrebné suroviny, som nesvoja

Ela Krídlová: Keď doma nemám potrebné suroviny, som nesvoja

ela kridlova foodblogerka

Foodblogerka Ela Krídlová je mamina dvoch malých synov a autorka blogu Zo srdca do hrnca. Málokto o nej vie, že je rehabilitačná lekárka a v detstve dokonca napísala vlastnú knihu. Miluje tradičné aj exotické jedlo naservírované s láskou. Najobľúbenejším pokrmom je u nich doma kváskový chlieb, ktorý ich sprevádza vo všedné i sviatočné dni.

ela kridlova deti
Ako by ste charakterizovali váš vzťah k jedlu? Čo pre vás jedlo znamená?

Na to, aký dôležitý je môj vzťah k jedlu, tak ho vôbec neviem jednoducho definovať. Jedlo nás vždy spájalo ako rodinu pri stole. To je hlavné memento, prečo sa z jedla teším a dávam mu takú dôležitosť. Už keď som bola dieťa, tak vždy bolo navarené teplé jedlo a všetci sme sa stretli pri stole. Tak si na to pamätám a chcem to ďalej odovzdávať svojim synom. Jedlo je prirodzenou súčasťou života. Nemusí to byť vždy niečo honosné. Hoci aj halušky s tvarohom vedia veľmi potešiť, pokiaľ sú pripravené s láskou.

Kedy ste v sebe objavili lásku k jedlu a vareniu?

Celý život som bola k tomu vedená. Mali sme hospodárstvo, kde sme chovali kravy, svine, sliepky, ovce. Z domáceho mlieka sme vyrábali tvaroh a maslo. Pestovali sme zemiaky, zeleninu, ovocie. Varilo sa najmä z toho, čo sa dopestovalo. Až keď som sa osamostatnila, tak som začala viac variť. Predtým som bola vždy pozvaná k stolu – mamkou, babkou. S prácami pri pečení a varení som vždy pomáhala, ale sama som tú vášeň pre varenie a pečenie našla, až keď som bola dospelá a začala som sama bývať.

Obsah článku je uzamknutý

Prihláste sa pre pokračovanie

Ak nemáte konto môžete si registrovať PREDPLATNÉ a pokračovať v čítaní

 

 

Zobraziť komentáre (0)

Pridajte komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Naspäť hore