Organiky nikdy nie je dosť. Teraz to platí dvojnásobne
Nezávislý redaktor a copywriter. Študoval klasickú filológiu a neskôr popri…
Jedlo podlieha životnej filozofii, na základe ktorej si zostavujeme jedálniček. Okrem iného. Otázkou v stravovaní dnes nie je to, či sme mäsožravci, flexitariáni, alebo vegetariáni, ale skôr to, ktorou vetvou organickej stravy sa rozhodneme dlhodobo riadiť.
Trendy potvrdzujú, že v prevažnej miere sa sústreďujeme na prehľadnosť v tom, čím sa v živote obklopujeme. Jedlo sa pre nás stáva serióznou témou, ktorá určuje náš psychický stav, naše zdravie a aj to, aké podáme denné výkony. Dlhodobo pojednávaná otázka pôvodu surovín a výrobcov potravín ocitajúcich sa na našich tanieroch, tak dopomohla tomu, aby sa jedlo pestovalo, dovážalo, balilo, nakupovalo a napokon aj konzumovalo tak ekologicky, ako je to len možné. Organická strava však vonkoncom nemusí byť jednotvárna. Zvlášť ak býva súčasťou celistvejšieho životného štýlu, ktorý vyznávame. Na rozdiel od diét sa za vetvením organického stravovania skrývajú rozsiahlejšie civilizačné príčiny, etické hľadisko aj náš vlastný svetonázor.
V tomto článku:
RASTLINNÁ PRÍTOMNOSŤ
Označenie plant-based, respektíve rastlinná strava, zrejme zvádza k predstave o tom, že jedálny lístok by mal pozostávať len z potravín rastlinného pôvodu a mylne predpokladá, že je určená pre vegetariánov či vegánov. V skutotočnosti to tak vôbec nemusí byť. Pripúšťajú sa dokonca aj mäsové výrobky.
Obsah článku je uzamknutý
Prihláste sa pre pokračovanie
Ak nemáte konto, môžete si registrovať PREDPLATNÉ a pokračovať v čítaní
Nezávislý redaktor a copywriter. Študoval klasickú filológiu a neskôr popri literatúre aj filozofiu. Na vedúcej pozícii šéfredaktora lifestylového titulu pôsobil niekoľko rokov. Verí, že trendy definujú podobu spoločnosti. Ich sledovaniu sa dlhodobo venoval aj v rámci celej svojej doterajšej činnosti. Pre magazín Rikiki pripravuje príspevky s rovnakým tematickým zameraním. Prostredníctvom rozhovorov s dizajnérmi a odborníkmi sa ďalej snaží prinášať rôzne pohľady na súčasný vývoj hračkárskeho priemyslu a predstavovať pritom výrobky určené pre deti všetkých vekových kategórií.