Práve čítate
Organiky nikdy nie je dosť. Teraz to platí dvojnásobne

Organiky nikdy nie je dosť. Teraz to platí dvojnásobne

green organic

Jedlo podlieha životnej filozofii, na základe ktorej si zostavujeme jedálniček. Okrem iného. Otázkou v stravovaní dnes nie je to, či sme mäsožravci, flexitariáni, alebo vegetariáni, ale skôr to, ktorou vetvou organickej stravy sa rozhodneme dlhodobo riadiť.

Trendy potvrdzujú, že v prevažnej miere sa sústreďujeme na prehľadnosť v tom, čím sa v živote obklopujeme. Jedlo sa pre nás stáva serióznou témou, ktorá určuje náš psychický stav, naše zdravie a aj to, aké podáme denné výkony. Dlhodobo pojednávaná otázka pôvodu surovín a výrobcov potravín ocitajúcich sa na našich tanieroch, tak dopomohla tomu, aby sa jedlo pestovalo, dovážalo, balilo, nakupovalo a napokon aj konzumovalo tak ekologicky, ako je to len možné. Organická strava však vonkoncom nemusí byť jednotvárna. Zvlášť ak býva súčasťou celistvejšieho životného štýlu, ktorý vyznávame. Na rozdiel od diét sa za vetvením organického stravovania skrývajú rozsiahlejšie civilizačné príčiny, etické hľadisko aj náš vlastný svetonázor.

RASTLINNÁ PRÍTOMNOSŤ

Označenie plant-based, respektíve rastlinná strava, zrejme zvádza k predstave o tom, že jedálny lístok by mal pozostávať len z potravín rastlinného pôvodu a mylne predpokladá, že je určená pre vegetariánov či vegánov. V skutotočnosti to tak vôbec nemusí byť. Pripúšťajú sa dokonca aj mäsové výrobky.

Obsah článku je uzamknutý

Prihláste sa pre pokračovanie

Ak nemáte konto môžete si registrovať PREDPLATNÉ a pokračovať v čítaní

 

 

Zobraziť komentáre (0)

Pridajte komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Naspäť hore