Práve čítate
Silvia Horecká: Inšpiráciu hľadajme na tanieroch našich predkov

Silvia Horecká: Inšpiráciu hľadajme na tanieroch našich predkov

silvia horecka terapia jedlom

Život Silvie Horeckej je s jedlom a gastronómiou spojený už od útleho detstva. Jej rodina prevádzkovala niekoľko reštaurácií. Sama sa neskôr vybrala na Sardíniu, kde spoznávala miestnu kuchyňu, tradície a zvyky. Zo sardínskej kuchyne sa u nej doma dodnes objavuje niekoľko jedál, medzi nimi aj chobotnicový šalát alebo sépie plnené zemiakmi. Čo všetko okrem receptov si Silvia z talianskeho ostrova priniesla, nám prezradila v rozhovore.

Váš blog nie je iba o varení, ale píšete aj o zdraviu prospešných látkach, ktoré môžeme z jedla čerpať. Kedy ste sa začali venovať zdravej strave? Bol vo vašom živote nejaký zlom, alebo je zdravá strava vaším celoživotným sprievodcom?

Pochádzam z rodiny, kde sa takmer všetko točilo okolo jedla, keďže obaja rodičia pracovali v gastronómii. Moja mama bola cukrárka a otec bol v sedemdesiatych rokoch zakladateľom legendárneho Smíchovského dvora v Bratislave. Bola to nefajčiarska reštaurácia a otec bol jej vedúci. Neskôr moja rodina prevádzkovala niekoľko ďalších reštaurácií. Nad tým, ako na nás strava vplýva v súvislosti so zdravím, som sa vážnejšie začala zamýšľať v deväťdesiatych rokoch, keď som žila na Sardínii. Navštívila som miesta, ktorým sa dnes hovorí Modré zóny. Tieto oblasti sú známe dlhovekosťou a dobrou vitalitou svojich obyvateľov.

terapia jedlom
Čomu ste sa počas tých rokov na Sardínii venovali? Naučili ste sa od Sardínčanov nejaké rady nad zlato, ktoré pri varení používate dodnes?

Obsah článku je uzamknutý

Prihláste sa pre pokračovanie

Ak nemáte konto môžete si registrovať PREDPLATNÉ a pokračovať v čítaní

 

 

Zobraziť komentáre (0)

Pridajte komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Naspäť hore