Práve čítate
Vegánske recepty II: Tofu pena s pečeným hroznom
MAGAZÍN MODERNÉHO RODIČA
Tmavý režim Svetlý režim

Vegánske recepty II: Tofu pena s pečeným hroznom

veganske tofu pena hrozno

Podáva sa zákusok. Vyskúšajte v poradí druhý z vegánskych receptov, ktorý pripravil talentovaný šéfkuchár Michal Kordoš u vegánskej rodiny Barbory „Rebarbory“ Kyškovej Drahovskej pre milovníkov Ďalší skvelý vegánsky recept od Michala nájdete tu – polievku a tatarák z cvikly pečenej v soľnej kruste.

vegan strava dieta 768x511

Tofu pena s pečeným hroznom

Ingrediencie:

  • 2 PL čerstvého tofu
  • 3 PL sójového jogurtu
  • 100 g hrozna
  • 1 PL bazového sirupu
  • 1 citrón
  • 1 ČL kakaového masla
  • 1 PL bieleho maku
  • čerstvý tymian podľa potreby

Postup:

1. V miske si metličkou premiešame čerstvé tofu a jogurt do jednotného krému. Tento krém vlejeme do šľahačkovej fľašky, napustíme bombičkou oxidu uhličitého a dobre pretrasieme. 

2. Na plech s papierom na pečenie si naukladáme natrhané hrozno a dáme ho piecť na 190 °C a pečieme ho, kým nezačne hnednúť a karamelizovať. 

3. Toto upečené hrozno preložíme do hlbokej misky, zalejeme citrónovou šťavou, bazovým sirupom a kakaovým maslom. Necháme odstáť približne dve hodiny pri izbovej teplote. 

4. Biely mak vysypeme na panvicu a necháme ho opiecť na miernom ohni – len aby sa prebudili oleje a chuť maku. Necháme vychladnúť a mierne ho podrvíme v mažiari. 

5. Marinované hrozno naukladáme na tanier, doplníme o tofu penu, posypeme bielym makom, čerstvým tymianom a podávame. 

Zobraziť komentáre (0)

Pridajte komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Naspäť hore