Práve čítate
Ivona Hodasová: V jedle máme slobodu. Nič sa nestane, keď ochutnám zmrzlinu, ktorá nie je vegánska
MAGAZÍN MODERNÉHO RODIČA
Tmavý režim Svetlý režim

Ivona Hodasová: V jedle máme slobodu. Nič sa nestane, keď ochutnám zmrzlinu, ktorá nie je vegánska

dasisko syn vincent ivona hodasova
ivona hodasova veganka mama gang podcast rozhovor
ivona hodasova syn vincent veganka mama gang podcast rozhovor
ivona hodasova veganka mama gang podcast rozhovor
dasisko syn ivona hodasova +3
Zobraziť galériu
ivona hodasova veganka mama gang podcast rozhovor

Ivona Hodasová je vegánkou už vyše osem rokov. S partnerom však na rastlinnú stravu prešli postupne. Kompromisy odporúča každému, kto chce prejsť na úplne inú formu stravovania, na akú bol zvyknutý. Je príkladom toho, že ako vegánka môže žiť nielen zdravo, ale aj aktívne. Okrem materstva sa totiž venuje koučingu či crossfitu.

Prečo ste sa vlastne rozhodli prejsť na rastlinnú stravu?

U nás sa to stalo prirodzene. Dôvodov bolo niekoľko. Vždy som nerada pracovala so surovým mäsom. Keď som varila, robila som skôr niečo so šunkou alebo rovno vegetariánske jedlo. Postupom času mi bolo vegetariánstvo čoraz viac sympatické  a nesympatickým mi bol biznis s mäsom. S priateľom sme skúšali spolu variť vegetariánsky, potom aj čisto rastlinne – vegánsky. Nemusí to mať jeden dôvod. U nás to bola zmes dôvodov.

Ako vyzeral váš jedálniček predtým?

Na vegánstvo som prešla asi pred ôsmimi rokmi. Hoci, o bezmäsitú stravu som sa zaujímala už pár rokov predtým, ešte to však nebolo vegánstvo. V tom čase som bola študentka, mala som preto aj taký študentský jedálniček. Málokedy v ňom bolo mäso. Teraz je môj jedálniček oveľa pestrejší. Obsahuje viac zeleniny, strukovín, orechov a minimum polotovarov.

Varím z čerstvých surovín. Spoznala som veľa potravín, o ktorých existencii som dovtedy ani nevedela.

Určite je teraz kvalitnejší a zdravší, ako bol predtým. Nesúvisí to ale len s rastlinnou stravou, pretože aj rastlinný alebo vegánsky jedálniček môže byť nezdravý. Môžete jesť a piť napríklad len hranolčeky s colou.

Aké potraviny dnes tvoria základ vašej stravy – čo máte vždy po ruke?

Obsah článku je uzamknutý

Prihláste sa pre pokračovanie

Ak nemáte konto, môžete si registrovať PREDPLATNÉ a pokračovať v čítaní

 

 

Zobraziť komentáre (0)

Pridajte komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Naspäť hore